bus auto fiets
Menu

DUURZAAMHEID

Bijdragen aan een beter klimaat, de komende jaren moeten er belangrijke stappen worden gezet om de wereld goed achter te laten. De omgeving van De Bosrand, Landgoed in den Houte, biedt veel ruimte aan water en groen. En ook de woningen in De Bosrand worden op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier gerealiseerd. Op de platte daken (garages, overkappingen, carports en de woningen met plat dak) wordt een mos sedumdak (kleine plantjes) aangebracht. Dit zorgt voor het vasthouden van regenwater en trekt een variƫteit aan vogels en insecten aan. Alle woningen krijgen een regenton die is aangesloten op de hemelwaterafvoer, zodat regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien.

De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-vogel.jpg
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-sedum.jpg
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-paddestoel.jpg

Verwarming & warm water

Alle woningen zijn voorzien van een eigen warmtepomp die is aangesloten op een collectief warmtenetwerk. Via dit systeem van collectieve bodembronnen en distributieleiding door de hele wijk wordt de woning verwarmd en een aantal graden gekoeld. Via bodemwarmte wordt voor het collectieve warmtenetwerk warmte en koude van gemiddeld 12 graden opgewekt en getransporteerd naar de individuele warmtepomp en bijbehorend boilervat in de woning. Door de individuele warmtepomp wordt het water ten behoeve van verwarming naar een hogere temperatuur gebracht. Voor de verwarming krijgen de woningen op de begane grond, eerste en tweede verdieping vloerverwarming met naregeling per verblijfsruimte. Voor de levering van de energie en het gebruik van het collectieve warmtenet en de warmtepompinstallatie wordt een leverings- en leaseovereenkomst afgesloten met de exploitant.

Isolatie & beglazing

Om aan de energieprestatienorm Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) te voldoen zijn maatregelen toegepast op het gebied van isolatie en beglazing. Zo plaatsen we triple glas in de woningen. Naast het gebruik van een warmtepomp en WTW-unit, worden de woningen uitgevoerd met zonnepanelen (PV-panelen). De PV-panelen leveren via een omvormer direct stroom aan het stroomnet van de eigen woning.

Ventilatie

De woningen worden geventileerd via WTW-unit (warmteterugwin-unit). Dit is een ventilatiesysteem dat de warmte van de afgevoerde warme lucht uit de woning gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen. De koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door de zogenoemde luchtfilter en warmtewisselaar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De afgevoerde warme lucht uit de woning staat namelijk de warmte af aan de toegevoerde koude buitenlucht. Deze opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en bespaart daardoor energie. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. De luchtstromen zelf blijven gescheiden.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe